Saturday, May 16, 2009

~WaLim@tul 'Urus~

kad jemputan kawin sapola nie???

" Ya Allah Ya Tuhan kami...

Satukan hati kedua-dua mempelai ini...

seperti Engkau satukan Adam & Hawa...

Yusoff & Zulaikha...

Muhammad s.a.w. & Siti Khadijah...

Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...

Amin Ya Rabbal 'Alamin..."

Oppsst! jangan terkejut...bukan majlis aku tp majlis kawan aku...alkisahnya, pagi kelmarin aku dapat kad jemputan kawin nie...Mrs. Sade' (my 1st cousin) yg bagi kat skul...member aku 2 orang kedah tp bertugas kat sabah...member masa study kat ukm dulu...terharu gak sebab dia sudi jemput wlupn mjlis 2 nun jauh d utara, kat kuala muda kedah...at least, dia still ingat kat aku nie...masa buka surat jemputan 2, suspen gak ckit...manala tau kn kad jemputan Xbf aku yg punya hohoho...tup-tup bukan...buka ja trus aku epi sebab jadi gak member aku 2 kawin ngn bf dia, dah lama dorg kawan, syukurla mmg jdoh dia...TAHNIAH!!! CONGRATS!!! MAMBRUKH!!! fren...erm, rasa sebak pun ada ckit sebab mengingatkan diri ini yang belum jumpa calon husband yg sesuai till nOw...umur dah berapa, bf pn xda g iskiskisk...sedihnya ati ini...ramai yang berkenan sebenarnya, tp masalahnya semua bapa aku reject...ntahla lelaki cmna yg dia nak jadikan suami untuk aku...tp, sampai bila????? ya Allah ya Tuhanku! bukakanlah pintu hati ibu bapa ku...berilah kepercayaan kepada mereka yang aku sd cukup dewasa untuk membina masjid sendiri...nak tau x??? setiap kali bapa aku balik dr kedai mesti dia beli & cakap sesuatu ngan aku " meng, nah keropok bpa beli "...apa pendapat pembaca semua??? iskiskisk...sedihkan...

11 comments:

Takilala said...

dia ingat ko budak masih tu..huhuhu..
aku rasa dia mo mcm aku bah tu, tp apa bleh buat, org punya sudah ...huhuhu jan marah, baibun..
dia masih blum bersedia tu mo lepaskan ko yg banarnya.

juLia de wHitesiLk said...

a'aa mayb...kaka ku pun ckp cm atu jua...
lgpun, aku sorg ja yg tgl ngn dorg d rmah ani...
awu, baibun tah...hehe
banar 2 bro' susah banar nie ya mau melepaskan aku ;(...iskiskisk...

yusman said...

bw bersabar ju.
satu hari nnti ada la jodoh ko.
ko bgtau la bapa ko x mau keropok nak reload plak.
hahahaha.. jgn marah aaaa.....

juLia de wHitesiLk said...

tHanks bro' joe & bro' yusman...
pasni nak tryla minta relOad plak...
kikikiki...

MizBeLL said...

eleee...muda mc ustzh tuuu..
relax.....hehek..

juLia de wHitesiLk said...

mudaka? tua sd nie wakakakaaaa...

Takilala said...

huhuhu.. ko tu yg muda MizBeLL, gi study huhuhu

juLia de wHitesiLk said...

banar 2 bro...

Norazman M.N. said...

Percaya pada takdir ALLAH, Dia sudah tentukan 'jodoh' sejak azali lagi... ada nanti tu bah.. org macam meng takkan lama membujang.... nanti la senang2 bro no 2 dtg rmh...dan cakap..."meng, nah reload bro no 2 beli..." jgn mara aa..bainun cam Takilala....

juLia de wHitesiLk said...

Norazman : hehehe...awu, beibun tah...rsa sunyi ba ckit d rmah nie teda kwn...iskiskisk...doakan saya ekk...

MizBeLL said...

memang ta kue ani muda..
mun nda..
nda kue iskul eyh..
lmh jua sir jo aniiii..
muda lakat tu ustzh..
diam2 ada tuu p'minat kali arr...

Post a Comment