Wednesday, May 13, 2009

Oh! tidaaaaaaaaaaaaaak....

salam...


malam nie aku ada 1 stOry nak kongsi ngn u all...dalam 5 minit yang lalu, aku dikejutkan dengan 1 makhluk nie...aku memang xble tgk benda nie, geli geleman dibuatnya...apatah lg kalau pegang nangis mungkin hehe...camni storynya, tadi tem aku buat keja sket kt bilik tiba2 ada satu bunyi yang mengganggu gegendang telingaku...terus terfikir, cam lain ja bunyi nie...aku pun berpaling ke 1 arah yang aku rasakan bunyi 2 dr tempat 2...maaaaaaaaaakkkkkkkk!!! 2 la kata-kata automatik kuar dari mulut aku wakakaka...terkejut daddy aku dengar, dia tengok tv tem 2...tanpa membuang masa, aku terus mengemaskan lompatan untuk kuar dari bilik...terus daddy aku tanya, napa??? nak tau apa yang aku nampak...ada cicak mOnster tengok aku buat keja uwaaaaaaaaaaa...gelinya tengok cicak sebesar itu...rasa nak lompat ja tempat mOm aku hehe...xsangka ada cicak jenis biasa sebesar itu...iskiskisk...apa lagi, aku xmau masuk bilik...lastly, daddy aku amik inisiatif, dia buru cicak 2 gak...sebab aku ckp confirm xble tdur kat bilik aku malam nie...tkOt sehhh, tkut dia lompat kat kaki n jalan2 kat badan aku eeei, demam sminggu kalau jadi cam2...ingat nak tdor bilik tetamu...nasib baik daddy aku dapat gak tangkap makhluk 2...dalam hati " yes...yes..." thanks dad...bersusah payah buru cicak mOnster 2 mlm nie gak...so, dapatla aku masuk bilik...alhamdulillah...


niela cicak mOnster yang mengejutkan keheningan malam dalam bilik aku...

5 comments:

Norazman M.N. said...

Tu cicak ker...cam biawak jer....berani betul cicak ni kaco adek aku...nak kene cicak nih....

Wah dah lame tak singgah sini...banyak dah posting skrang ni....

Berhati-hati ngan cicak lepas ni yer...cicak tu memang gatal....

juLia de wHitesiLk said...

kikiki...a'aa cicak besaQ 2, siap bduri2 lg blkg dia...eeei, mnakutkan...bru kuar dr btapa mgkin...

Norazman M.N. said...

Nanti bw cicak to gi skul...bagi kat bro no 0, Mr Takilala...mana dia ni ha...tak nampak pun...slalunya dia dulu bagi komen...

Takilala kalah...ye ye...

Takilala said...

I kat sini la sayang.. huhuhu...marah boipren mu mun taliat aku nulis sayang. huhuhu.
bawa la kalau berani. ni spesis paling besar aku tgk. ala lupa pula nama spesis ni. tapi mcm nampak kici ja, pasal gambar ambil dekat. cuba jauh skit n bandingkan ka ngan apa2 agar lebih jelas besarnya.

juLia de wHitesiLk said...

Norazman: nda brani pegangla bro cmna mau bwa p iskul...eeeei, tkot ehh...

Takilala: mnada boipren...dun worila, nada urg kan mrh...erm, basar bro, geli ku meliat...syok2 aku buat keja, malar ia liat aku...apa inda ku mlompat...tp seyes, basar cicak ani...

Post a Comment